Tartsa szemmel az ehhez hasonló tartós viselkedéseket

Tartsa szemmel az ehhez hasonló tartós viselkedéseket

Írta: Don Rauf 2019. március 21

Az FDA jóváhagyja az orrsprayt a kezelésnek ellenálló depresszióhoz

A ketaminból származó gyógyszer új reményt ígér azoknak az embereknek, akik nem részesültek az antidepresszáns gyógyszerekből.

Becky Upham 2019. március 11

A ketamin depresszió a legjobb új remény?

Hamarosan egy új típusú depressziókezelés is könnyebben elérhetővé válhat. neked való?

Írta: Holly Pevzner 2019. január 16

Expozíciós terápia depresszióra, PTSE-re és egyebekre

Eredetileg a poszttraumás stressz-zavar (PTSD) kezelése volt, az expozíciós terápiát ma szorongás, depresszió, fóbiák és sok más kezelésére használják.

Írta: Kathleen Doheny, 2015. október 27

A depresszió jelei gyermekeknél

A depresszió nem csak a felnőtteket érinti – a gyerekeknek is előfordulhat. Tartsa szemmel az ehhez hasonló tartós viselkedéseket.

Írta: Jaimie Dalessio Clayton 2013. március 15"

Ha depressziós, az antidepresszánsok segíthetnek minimalizálni a szomorúság és a reménytelenség érzését – de vajon a gyógyszerek aláássák az örömérzetet is?

Az érzelmi eltompultság – általános érzéstelenség vagy zsibbadás – a depressziós betegek gyakori panasza bizonyos antidepresszánsokra. Ez a csökkent képesség a jó közérzetre a pozitív pillanatokban, jelentős mellékhatás lehet néhány szelektív szerotonin-újrafelvétel-gátlót vagy SSRI-t szedő ember számára.

És amikor az ötletet alátámasztó kutatást először vitatták meg egy országos konferencián 2002-ben, a mentálhigiénés szakemberek egyetértően bólogattak e nem kívánt mellékhatás fennállása mellett – emlékszik vissza Heidi Combs pszichiáter, a Seattle-i Washington Egyetem pszichiátriai adjunktusa. .

Az érzelmi tompítás azonban nagyrészt azon alapul, amit az orvosok a pácienseiktől hallanak, ellentétben a klinikai kutatások eredményeivel. Szóval mit lehet tenni ellene?

Ki tapasztalja az érzelmi tompulást?

Az SSRI-k az antidepresszánsok egy osztálya, amelyek befolyásolják azt, ahogy az agy a szerotonin neurotranszmittert használja. Hatásuk célja a depresszió tüneteinek enyhítése – és ez gyakran sikeres is. Sajnálatos módon – magyarázza Dr. Combs – a kábítószerek az agy jutalmazási útvonalaira is hatnak – azokra az utakra, amelyek örömet okoznak nekünk. Néhány ember számára ez azt jelenti, hogy érzelmi tompulást tapasztalnak, vagy azt az érzést, hogy minden érzelmi reakciójuk eltompult.

“Ha valami pozitív történik, előfordulhat, hogy ezek a betegek nem kapják meg a teljes választ” – mondja Combs. Bár sok esettanulmány létezik, a kiterjedt klinikai tanulmányok hiánya megnehezíti annak előrejelzését, hogy mely emberek tapasztalják ezt a mellékhatást – és melyiken nem.

A probléma része a depresszió természete. A depresszióval küszködők gyakran panaszkodnak, hogy elveszítették azt a képességüket, hogy érzelmileg reagáljanak az eseményekre és az őket körülvevő emberekre. Így az antidepresszánsok okozta érzelmi tompulást sokáig a nehezen kezelhető depresszió tüneteként írták le.

Combs szerint azonban az orvosok ma már meglehetősen könnyűek szétszedni magát a depresszió tüneteit és ezt az antidepresszáns mellékhatást. Ha a depresszió tünetei javultak, de az érzelmi tompulás továbbra is fennáll, ez valószínűleg az antidepresszáns miatt van. Ha viszont az érzelmi tompulás folytatódik az enyhületlen szomorúság, sírás és más depressziós tünetek mellett, akkor inkább az eredeti rendellenesség része lehet, magyarázza.

Szerezze vissza vidámságát: Mit tegyünk az érzelmi eltompulással kapcsolatban

Az örömre adott válasz visszaszerzése érdekében Combs a következő megoldásokat ajánlja:

Cserélj antidepresszánsokat. Jó ötlet lehet teljesen áttérni az antidepresszánsok egy másik osztályára, mert valaki, aki az egyik SSRI-szerre érzelmi tompítással reagál, ugyanúgy reagálhat egy másikra is. Adjon hozzá egy második gyógyszert. Ha egy másik gyógyszercsoportra való váltás csak kellemetlenebb tüneteket okoz (ami akkor fordulhat elő, ha szorongással küzd), kérdezze meg kezelőorvosát, hogy csak egy kis mennyiségű másik antidepresszánst adjon hozzá, hogy felszabadítsa a jutalomutakat. Beszéld ki. Ha úgy érzi, hogy az érzelmi reakciók általában elvesznek, segíthet a stresszt és a depressziót okozó problémák megoldása (beleértve a gyakorlati problémák megoldását, például a lakhatáshoz vagy a jövedelemhez kapcsolódóakat).

Ha úgy találja, hogy a depresszió elleni gyógyszere minden érzelmet kioltja, forduljon orvosához. Ez valódi hatás – hangsúlyozza Combs –, de a jó hír az, hogy valódi megoldásai vannak.

Iratkozzon fel Mentális Wellness Hírlevelünkre!

A legújabb a depresszióban

A 10 legjobb étel a szezonális depresszió megnyugtatására

Az agyműködést serkentő, vércukorszintet javító élelmiszerek széles választéka segíthet enyhíteni a szezonális affektív zavar (SAD) tüneteit.

Írta: Jessica Migala 2021. február 25

A D-vitamin segíthet a depresszió kezelésében?

A D-vitamin híres arról, hogy segíti szervezetünket erős csontozat kialakításában, de a kutatások azt is kimutatják, hogy segíthet enyhíteni a depresszió tüneteit. Íme, hol. . .

Írta: Lorie A. Parch 2020. június 22

Beszélő depresszió: A rendellenesség leírására használt kifejezések szójegyzéke

Szeretne többet megtudni arról a nyelvről, amely leírja azt a mentális betegséget, amely világszerte több mint 264 millió embert érint? Íme a mélypont a . . .

Írta: Julie Marks 2020. január 17

Hogyan lehet észrevenni a tini depresszió jeleit

A serdülők depressziójának tüneteit félre lehet értelmezni, és a rendellenességet gyakran félreértik.

Írta: Katie Hurley, LCSW, 2019. október 9

Hogyan lehet megbirkózni a gondozói depresszióval

A depresszióra való fokozott tudatosság ellenére a gondozói depresszió még mindig a radar alatt repül. Ismerje meg, mire figyeljen, és hogyan kérjen segítséget.

Írta: Michelle Seitzer 2019. szeptember 11

Az első szülés utáni depresszió gyógyszere elnyeri az FDA jóváhagyását

Az áttörő kezelés gyorsan enyhíti a tüneteket, de több mint két napon keresztül intravénás injekciót igényel, és borsos ára van.

Írta: Don Rauf 2019. március 21

Az FDA jóváhagyja az orrsprayt a kezelésnek ellenálló depresszióhoz

A ketaminból származó gyógyszer új reményt ígér azoknak az embereknek, akik nem részesültek az antidepresszáns gyógyszerekből.

Becky Upham 2019. március 11

A ketamin depresszió a legjobb új remény?

Hamarosan egy új típusú depressziókezelés is könnyebben elérhetővé válhat. neked való?

Írta: Holly Pevzner 2019 https://harmoniqhealth.com/hu/cardione/. január 16

Expozíciós terápia depresszióra, PTSE-re és egyebekre

Eredetileg a poszttraumás stressz-zavar (PTSD) kezelése volt, az expozíciós terápiát ma szorongás, depresszió, fóbiák és sok más kezelésére használják.

Írta: Kathleen Doheny, 2015. október 27

A depresszió jelei gyermekeknél

A depresszió nem csak a felnőtteket érinti – a gyerekeknek is előfordulhat. Tartsa szemmel az ehhez hasonló tartós viselkedéseket.

Írta: Jaimie Dalessio Clayton 2013. március 15"

A depresszió és a szex kapcsolata összetett. A depresszió ellophatja a szexuális vágyat, elronthatja a motivációdat, és kimeríthet minden vágyat, amelyet egykor vonzónak éreztél. A másik oldalon a szex számos aspektusa segíthet feljavítani a hangulatot, és pufferként hathat a depresszió hatásaival szemben.

Hogyan? Egy nemrégiben meglepő tanulmány azt sugallja, hogy a spermával való érintkezés segíthet a depresszió elleni küzdelemben. A spermán kívül a kutatás megállapította, hogy a sperma hangulatjavító hormonokat és kémiai vegyületeket biztosíthat a nők számára.

A depresszió és a szex (különösen a sperma) kapcsolatára kíváncsi kutatók egyetemista korú nőkkel tesztelték az elméletet. Azt találták, hogy az óvszert használók (és ezért kevésbé voltak kitéve a spermának) nagyobb valószínűséggel voltak depressziósak, mint azok, akik nem használtak óvszert. Másrészt azoknál a nőknél, akik nem használtak óvszert, minél tovább nem éltek szexuális életet (vagy nem voltak kitéve a spermának), annál valószínűbb, hogy depressziósak voltak.

Ezek az eredmények kifejezetten a szex hangulatjavító előnyeiről beszélnek a nők számára, akik nagyobb valószínűséggel szenvednek depresszióban, mint a férfiak. De a szénában való hancúrozás a férfiakat is felvidíthatja.

„A férfiakra vonatkozó adataink azt mutatják, hogy a szexuális aktus javítja a hangulatot” – mondja Rebecca Burch, PhD, az Oswego-i New York-i Állami Egyetem pszichológiai tanszékének kutatója és a spermavizsgálat egyik szerzője. „Az óvszeres csoportok nem különböztek a depressziós tünetekben, de a nemi életet nem élő férfiak szignifikánsan depressziósabbak voltak. ”

Dr. Burch és kollégái elismerik, hogy még mindig sok megválaszolatlan kérdés van a depresszió és a szex kapcsolatával kapcsolatban. Például azok a férfiak, akik nem élnek szexet, depressziósak a szex hiánya miatt, vagy a depresszió mellékhatásai miatt nem szexelnek? A hangulati zavarokkal küzdő nők alapvetően védekezés nélküli szex mellett öngyógyszereznek? További kutatásra van szükség a válaszok megtalálásához.

De a spermavizsgálat nem azt jelenti, hogy minden óvatosságot a szélnek kell vetni. Valójában a kockázatos szex negatív önbecsüléssel jár együtt. Burch hangsúlyozza, hogy a sperma esetleges hangulatjavító hatása ellenére „a védekezés nélküli szex számos nyomasztó állapothoz vezethet, mint például a nemi úton terjedő betegségek vagy a nem kívánt terhesség. ”

Még óvszerrel is megjegyzi, hogy a nők és a férfiak továbbra is részesülhetnek az orgazmus hangulatjavító hatásaiból, valamint az intim kapcsolatból eredő érzelmi kötelékből.

A depresszió visszatartja Önt vagy partnerét a szeretkezéstől és annak hangulatjavító előnyeitől? Elevenítse fel szexuális vágyát az alábbi lépésekkel:

Kezelje a depressziót. Bár ez nem gyors megoldás, a depresszió vagy partnere depressziójának kezelése terápiával, életmódváltással vagy gyógyszeres kezeléssel a legbiztosabb út az aktív szexuális élethez. Nip mellékhatások a rügyben. Az alacsony szexuális vágy vagy a válasz hiánya bizonyos antidepresszánsok mellékhatása, ezért beszéljen orvosával az egyéb lehetőségekről. Az alacsony libidó az életmódbeli döntések, például a rendszeres alkoholfogyasztás mellékhatása is lehet. Csábítsa el őt (vagy őt). Lehet, hogy rájössz, hogy csak egy kis csábításra van szükséged. Az erotikával való kísérletezés vagy a régi készenléti elemek (virágok, gyertyák és szexi ruházat) ragaszkodása mindketten kedvet kaphat. Legyen randevúvá! A depresszió kevés motivációt hagyhat abban, hogy felöltözzön egy éjszakára a városban. Tervezz be egy randevúzást – mindkettőtöket erőfeszítésre kényszerít. Ügyeljen arra, hogy olyan tevékenységet tervezzen, amelyet mindketten élvezetesnek és pihentetőnek találnak – akár azt is tapasztalhatja, hogy a várakozás maga afrodiziákum. Lazítson. A stressz és a depresszió túl gyakran kéz a kézben járnak. Egy páros masszázs lehet a jegy arra, hogy mindketten szexinek érezzék magukat.

Egy kis kreativitással és erőfeszítéssel hamarosan újra kapcsolatba léphet, és élvezheti a szex hangulatjavító hatásait.

Iratkozzon fel Mentális Wellness Hírlevelünkre!

A legújabb a depresszióban

A 10 legjobb étel a szezonális depresszió megnyugtatására

Az agyműködést serkentő, vércukorszintet javító élelmiszerek széles választéka segíthet enyhíteni a szezonális affektív zavar (SAD) tüneteit.

Írta: Jessica Migala 2021. február 25

A D-vitamin segíthet a depresszió kezelésében?

A D-vitamin híres arról, hogy segíti szervezetünket erős csontozat kialakításában, de a kutatások azt is kimutatják, hogy segíthet enyhíteni a depresszió tüneteit. Íme, hol. . .

Írta: Lorie A. Parch 2020. június 22

Beszélő depresszió: A rendellenesség leírására használt kifejezések szójegyzéke

Szeretne többet megtudni arról a nyelvről, amely leírja azt a mentális betegséget, amely világszerte több mint 264 millió embert érint? Íme a mélypont a . . .

Írta: Julie Marks 2020. január 17

Hogyan lehet észrevenni a tini depresszió jeleit

A serdülők depressziójának tüneteit félre lehet értelmezni, és a rendellenességet gyakran félreértik.

Írta: Katie Hurley, LCSW, 2019. október 9

Hogyan lehet megbirkózni a gondozói depresszióval

A depresszióra való fokozott tudatosság ellenére a gondozói depresszió még mindig a radar alatt repül. Ismerje meg, mire figyeljen, és hogyan kérjen segítséget.

Írta: Michelle Seitzer 2019. szeptember 11

Az első szülés utáni depresszió gyógyszere elnyeri az FDA jóváhagyását

Az áttörő kezelés gyorsan enyhíti a tüneteket, de több mint két napon keresztül intravénás injekciót igényel, és borsos ára van.

Írta: Don Rauf 2019. március 21

Az FDA jóváhagyja az orrsprayt a kezelésnek ellenálló depresszióhoz

A ketaminból származó gyógyszer új reményt ígér azoknak az embereknek, akik nem részesültek az antidepresszáns gyógyszerekből.

Becky Upham 2019. március 11

A ketamin depresszió a legjobb új remény?

Hamarosan egy új típusú depressziókezelés is könnyebben elérhetővé válhat. neked való?

Írta: Holly Pevzner 2019. január 16

Expozíciós terápia depresszióra, PTSE-re és egyebekre

Eredetileg a poszttraumás stressz-zavar (PTSD) kezelése volt, az expozíciós terápiát ma szorongás, depresszió, fóbiák és sok más kezelésére használják.

Írta: Kathleen Doheny, 2015. október 27

A depresszió jelei gyermekeknél

A depresszió nem csak a felnőtteket érinti – a gyerekeknek is előfordulhat. Tartsa szemmel az ehhez hasonló tartós viselkedéseket.

Írta: Jaimie Dalessio Clayton 2013. március 15"

Ha a formába érés távoli célnak tűnik, ideje megfordítani ezt a hozzáállást. Már kis mértékű fogyás is kifizetődő lehet a szív egészségének javítása érdekében.

Kétségtelen, hogy csupán testsúlyának 5-10 százalékos elvesztésével csökkentheti a szívinfarktus és a szélütés kockázatát," mondja E. Dean Nukta, MD, a Fairview Hospital, a Cleveland Clinic Hospital intervenciós kardiológiai igazgatója.

A National Institutes of Health által finanszírozott és a The New England Journal of Medicine című folyóiratban közzétett nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy mindaddig, amíg csökkenti a kalóriákat, az étrend típusa nem számít annyira, mint azt a szakértők egykor hitték. Ezenkívül előfordulhat, hogy nem kell sokat aggódnia a szénhidrátok, fehérjék és zsírok meghatározott egyensúlya miatt – a kalóriabevitel csökkentése önmagában segíthet a szív-egészségügyi előnyökben.

Az egészséges testsúly megőrzése természetesen a szív egészségének fontos része.

A Centers for Disease Control and Prevention adatai szerint az amerikai felnőttek 66 százaléka túlsúlyosnak számít, és 32 százalékuk elhízott. A kicsiben való kezdés hatékonyabb módja lehet a fogyásnak.

Nukta azt javasolja, hogy csökkentsék napi körülbelül 500 kalóriát, és hetente legalább 90 percnyi fizikai tevékenységet végezzenek, hogy elguruljon a labda. Ezután dolgozza ki ezt a gyakorlati rutint az American Heart Association által ajánlott heti két és fél órát.

Mi történik a szíveddel, amikor lefogy?

Így néz ki, ha elveszíted a testsúlyod 10 százalékát.

Véredény. A fogyás csökkenti a szív terhelését, mondja Dr. Nukta. Az erek látják el a szívet a folyamatos pumpáláshoz szükséges vérrel. Ahogy leadod a kilókat, kevesebb zsír leselkedik rád, és lepedék képződik, ami felhalmozódhat és eltömítheti a koszorúereket, szívrohamot okozva. Csökkentse a súlyát, csökkentse a kockázatot. "Közvetlen kapcsolat van az egészséges testsúly és a vérnyomás között. Ha lefogy, csökkentheti a vérnyomáscsökkentő gyógyszereit, vagy akár megszüntetheti azokat," – mondja Nukta. Vérzsírok. A vérzsírok vagy vérzsírok a véráramban megváltoznak, ha leadsz kilókat. „A fogyás hatására csökkenhet a trigliceridszintje, az LDL-koleszterinszintje és a HDL-koleszterinszintje," mondja Nukta. Ez azt jelenti, hogy több jó koleszterin és kevesebb rossz koleszterin és zsír lebeg a véráramban. Vérrögök. Néha a vér lelassul, és vérrögök képződhetnek. Az egészséges testsúly és az alacsonyabb vérnyomás általában kevesebb vérrögöt jelent, így az enyhe fogyás csökkenti annak valószínűségét, hogy a vérrög elszakad, és a szívbe, a tüdőbe vagy az agyba kerül. A hasad.